Khamis, 16 Julai 2009

BE CArefull LAdies

Pesanan Buat diri Sendiri dan

KEPADA WANITA2 KAT LUAR SANA ....


Baru dapat tahu dari seorang kawan THAT adik ipar dia, seorang perempuan,

menjadi mangsa samun dan bunuh di Sunway. Berlaku kira-kira jam 9 PAGI,

beliau sedang memandu keretanya di Sunway selepas menghantar suaminya ke

SJMC. Keretanya telah dilanggar dari belakang dan kemudiannya disamun dan

ditikam di Sunway. Sekarang berada di ICU disebabkan kehilangan 75%

darahnya akibat tikaman tersebut.




2-3 hari lepas, di Negeri Sembilan, seorang wanita yang keretanya telah

dilanggar dari belakang, menjadi mangsa samun dan rogol.


Kejadiaan serupa ini banyak berlaku sejak 2-3 bulan ini . Dalam TV,

rancangan 999 kemarin ada memaparkan kejadian serupa. Dalam rancangan

tersebut, 2 kejadian dipaparkan.


Pertama, seorang wanita yang memandu di Seksyen 7 Shah Alam kira-kira

pukul 11 malam, keretanya di langgar dari belakang. Dia kemudiannya

dilarikan ke kawasan pembinaan di Shah Alam dan dirogol bergilir-gilir.


Kedua, di Gombak Setia. Kereta seorang wanita di langgar dari belakang .

Semasa pertengkaran, lelaki yang pura-pura menuruh wanita tersebut

memeriksa sama ada pintu belakang boleh dibuka atau tidak, telah menolak

wanita tersebut kedalam kereta dan rakan lelaki itu telah memandu kereta

tersebut. Mangsa telah dirogol rasanya (mungkin saya silap). Dia juga

telah dicederakan dengan pisau di jari termasuk diKELAR dipaha (ada la

dalam 3-4 inci).


So FRIENDS, berhati-hati lah. Tidak kira yang dah kawin ataupun belum.

Sebab yang di Gombak tue rasanya dah bersuami. Per ‘INGAT’ kanlah kenalan,

saudara mara serta isteri (atau isteri-isteri) kita " MAKE SURE LOCK YOUR

CAR & JANGAN KELUAR DARI KERETA! ."


MAKE SURE ADA NBR. PHONE POLICE DLM HANDSET & CALL YOUR HUSBAND/NEARBY

RELATIVE, KALAU DAH SYAK ACCIDENT TU SCAM, CEPAT-CEPAT PECUT KE BALAI

POLIS BERDEKATAN (BILA ‘MEREKA’ KELUAR DARI KERETA) BERSAMA-SAMA MAKLUMAT

KERETA MEREKA YANG MELANGGAR ITU SEPERTI NO. PENDAFTARAN KERETA, JENIS

KERETA, WARNA KERETA,CIRI-CIRI PEMANDU, DLL YANG DIRASAKAN PENTING.


PLEASE....... TAKE THIS MESSAGE SERIOUSLY!

8 ulasan:

CikYana(",) berkata...

aiyoo ngerinye dgr
sbb 2 cikYana xberani nk kuar sorg2
kena de teman gk
atleast adik lelaki 2org

MuhD NoR AzyM berkata...

Err..risau la plak dgn my mum..huhu

mohdisa berkata...

wah, bahaya ni. risau pun ada ng adik2. ng cewek2 di luar sana. hurm

nonna manis berkata...

CIk yana >>>
mmg ngeri pun..pe la zaman skang ni...wanita di jadikan bhn tok dorg amik kesempatan...nek tkt nk kua drive keta cm ni

nonna manis berkata...

MUHd NUr Azym
yela zaman skang ni bukan kire mak org ke nenek org pun kebas..yg gadis2 mmg la lg bahaya

nonna manis berkata...

mohdisa >>>
Mmg malang tidak berbau skang ni...same2 doa mintak di jauh kan dari perkara yg xdiingini berlaku

Faarihin berkata...

salam ziarah.. ishh.. takutnye bile dgr cerita tntg ni.. risau sy dbuatnye.. smoga djauhkn lah perkara ini smua.. nauzubillah...

nonna manis berkata...

Faarihin>>>
thanks melawat blog sy...
semoga kte di jauh kn perkara2 begitu..sy pun amat tkt pas bace mende ni..

Hadith Muslim