Isnin, 3 Ogos 2009

mampukah aku

salam pagi isnin...
memandang ekonomi yang kian meruncing ni...
aku terlalu frust la..
gaji pun asyik lmbt jer..apa la salah aku..di buat begini..ntah la geram n marah pun cm xgune...berdoa je la...
aku memang da jangka perkara begini akan terjadi..tp aku seakan tidak mampu nk cari alternatif lain..iaitu side income,,aku tgk org buat sume berjaya..tp aku pyh nk menjadi wat mlm..





haruskah aku berserah..coz kalu aku bertindak pake air liur pun xgune..nk berniaga kene ade modal..tp kalu just ckp2 mkn je..cm ne la aku leh jd cm ni..adakah telalu merancang..atau terlalu boros..coz hampir 30% aku simpan...
ntah la aku mmg frust...




14 ulasan:

zamdotcom berkata...

puasa dh nk dekat, raya pn dh nk dekat, boleh la jual kuih ke..income pon masyuk ^^

p/s: modal boleh pinjam kat sedara terdekat kot

nonna manis berkata...

jual kuih raye ek...bgs jugak tu..

Faarihin berkata...

ha.. betul..betul..betul.. jual kuih raya.. nant dpt income lbih cket.. huhuhu.. kat sy je tak yah jual.. bg free je.. huhuhu.. (^__^)

Framestone berkata...

ops xsemestinya n cari side income perlu join mlm.. baik wat bisnes sendiri... ayat org beli brng kite je..then mintak die promote barang kite kat org len..

xperlu la kite join mlm nie huhuhu... sekurang2nye air liur yg kite kuarkan tue berbalaoi..org xbeli pun kite xterasa..kekadang mlm nie pun leh wat putus kawan tau

Framestone berkata...

out of topic--> entah...xde yg part time pun.. bro sume leh he..23x

naz berkata...

cmon lil girl! everything gonna be alrite :)

Blog-Gempaq berkata...

Sorry menggangu.. masukkan banner blog-gempaq di blog anda... http://blog-gempaq.blogspot.com/2009/08/nona.html

nonna manis berkata...

Farihin >>>
kuih raya ni idea yang bagus la...

saya akan try la.. edar kn contohnye kat kwn2...

nonna manis berkata...

Framestone >>>
maaf la balas komen yang lambat..

pernah join mlm tp gagal mybe nona xbersedia dgn komitmen..

tp bg sy kekadang seperti xjujur bisnes cm tu coz buat kan menipu demi jaga peiruk nasi kite...bek jual barang..nmpk la servis tu..


mybe sbb tu kot sy xpenah nk menjadi dlm bisnes mlm..

nonna manis berkata...

framestone..

hehe xde yang parttime tu maksud nye pe ek..
kalu kite buat dgn rjn dan usaha boleh je menjadi..

nonna manis berkata...

naz>..
thanks naz..insyallah ini dugaan Allah kepada hamba2 nya

nonna manis berkata...

bloggempak

sy da try semlm tp gagal..
today i try again...

Framestone berkata...

xpe reply lmbt pun he..23x

yup.. bro pun xsuke menipu dlamberbisnes nie.. la nie pun wt bisness jual perfume je.. tgh nk setup kedai on9 jual product2 len nie huhuhu

nonna manis berkata...

Framestone>.
bro jual perfume one drop kan..
hehe nona ni kuat berangan jer..tp bile la nk wat nk berniaga...

Hadith Muslim