Sabtu, 15 Ogos 2009

Gadis ditemui mati dijerut, diikat


Kisah gadis ni amat menyeramkan terutama kepada budak2 sekaloh yang nk meningkat remaja. So ibu bapa perlu la beri perhatian yang serius pasal nye budak zaman susah nk jaga..

banyak pengaruh tgk la kat Malaysia je..1 hari lebih 10 org akan terbunuh..Masya Allah banyak nye yang terkorban sia2..tu lom lagi kes H1N1...haram 1 najis 1..(dari blog Faarihin)

so nona Ade tempek kn news dari berita harian today..same2 la kita fikir kan..ape la yang kite leh bantu sebagai rakyat malaysia tok prevent kes jenayah yang semakin2 menjadi2.
Adakah Penjenayah ni xtakut Polis..Atau dorang ade link kuat nk elak kene tangkap..

renung2kn...




KUANTAN: Mayat seorang gadis dengan lehernya dijerut dengan tali kasut dijumpai di kawasan belukar di KM11 Jalan Genting Highlands-Bentong, dekat Bentong, semalam.

Ketua Polis Daerah Bentong, Supt Rosli Abdul Rahman, berkata mayat gadis berusia antara 16 dan 24 tahun itu ditemui kira-kira 50 meter dari jalan raya dalam keadaan terlentang dan kedua-dua tangannya juga diikat dengan tali kasut.
xxxxxxxxxx.

Beliau berkata, gadis itu mempunyai ketinggian 153 sentimeter dan ketika ditemui lengkap berpakaian kemeja-t putih jenama Polo, seluar jeans lembut biru, tali pinggang merah dan biru serta stokin merah jambu.

"Tiada pengenalan diri ditemui. Ketika ditemui, bahagian pinggang ke atas mangsa sudah reput teruk dipercayai dimakan haiwan," katanya.


- Bernama




xtau la sape yang harus dipersalah kn tentangb berita ini..
mybe kedegilan gadis tu xmau dgr kate parent..lari dari rumah ikut jantan..
last2 kene rogol bunuh..isy Nauzubillah la kn..


same2 la jage anak2 adik2 perempuan..ibu2 dan nenek2 pun xlepas dari ancaman rogol..
pasal nye nafsu xmengenal umor ..

8 ulasan:

FiFFyMaFiA (",) berkata...

bukan smua yg kene rogol n bunuh tu x dgr ckp parents, lari dri umah or ikot bbf ke haper..

yang baik n innocent pn leh kene gak..

kt utm pn penceroboh bile2 mase leh masok bilik n wat bende2 x baik kt kite.. so nk cakap ppuan tu x baik ke??

i hampir penah kene..

Faarihin berkata...

uiks.. siap de name org tu.. hehehe..

errr.. pasal ni memang bahaya.. sy pun risau gak ni.. ni la antara prkara2 yg membuatkn sy takut untuk memasuki alam pkerjaan.. smoga Allah pelihara kita semua drpd prkara yang tak diingini ini..

jumana berkata...

huhu
macam2 hal skrg

nonna manis berkata...

FiFFyMaFiA (",)--->

fiffy thanks to sharing..sungguh menyayat hati dgr kes fiffy ni..mmg kat utm sng sgt penceroboh masuk..da la tindakan pun tidak buat..maka terlepas begitu sahaja..sy pun student utmkl..terkena pada kwnsy..

mmg kekdang bukan mereka yang degil kene kes cm tu..
yang innocent pun ade..
tp nona just sharing pendapat nona..

semoga sabar dgn ujian Allah...

nonna manis berkata...

Faarihin>>>
memang bahaya la sgt kes cm ni..
semoga Allah pelihara kita dari perkara2 yang meragut maruah ini..

InsyaAllah...

nonna manis berkata...

jumana>>>>

perkara yang tidak diingini sebegini semakin berleluasa..

Hanya doa la menjadi senjata kita..

kekadang perkara yang xleh diterima akal pun terjadi..beginikah dunia akhir Zaman..

Framestone berkata...

oh bro terlepas cerita nie huhuu... xsangka sampai tahap cam nie... erm xde pulak yg nk mereport kehilangan ahli keluarga... ke family jenis xamik tahu huhuhu

nonna manis berkata...

hai sy lebih sensitif cite2 cm ni..xtau la salah siapa maybe family pun da broken..anak tidak terjage..same2 la kite jaga ahli keluarga kite..

Hadith Muslim