Jumaat, 12 Jun 2009

TErgamak Gadis bisu dirogol



Damm***&&$% Manusia berhati binatang ni..sanggup kkau rogol org yang berdaya...setan btol..
aku xterima keadaan ni...
aku begitu sedih n kesal kejadian ini..
gadis tu nk jumpe teman tetapi di rogol lak..

aku phm mereka juga ade life nk jumpe kawan same dorg..tp tindakan berseorangan telah membawa padah..
oleh itu jaga lah adik2 atau saudara mara yang oku..
supaya x dianiaya...

Gadis bisu dirogol ketika tunggu rakan


KUALA TERENGGANU: Hasrat seorang gadis bisu dari Johor untuk bertemu rakan perempuannya di Kuala Terengganu menjadi bertukar menjadi ‘sejarah hitam’ apabila dia dirogol seorang lelaki tidak dikenali di tepi kawasan hutan berhampiran Kampung Pusu Tiga di sini, pagi Ahad lalu.

Ketua Polis Daerah Kuala Terengganu, Asisten Komisioner Zamri Shamsuddin, berkata mangsa datang ke Kuala Terengganu dari Johor untuk bertemu rakan perempuannya yang juga bisu dan tiba di perhentian bas Majlis Bandaraya Kuala Terengganu (MBKT) kira-kira jam 5 pagi.

Katanya, mangsa yang tertidur di perhentian bas itu kemudian berjumpa dengan seorang lelaki yang kemudian mempelawa mangsa bersiar-siar di bandar raya ini dengan menaiki motosikal ditunggang suspek.

Zamri berkata, suspek kemudian membawa mangsa ke tepi hutan berhampiran Taman Desa Pusu Tiga, dekat Gong Badak dan memberhentikan motosikal kemudian mengugut dan mencekik leher mangsa sebelum merogolnya kira-kira jam 10 pagi.


bhkt@bharian.com.my


Katanya, mangsa kemudian ditinggalkan di kawasan itu seorang diri dan gadis bisu itu meminta bantuan daripada seorang penduduk di taman berkenaan sebelum diserahkan kepada polis.

Beliau berkata, mangsa yang bisu meminta bantuan penduduk yang lalu lalang di kawasan itu menggunakan bahasa isyarat untuk menghubungi bapanya yang tinggal di Taman Perling, Johor Bahru bagi memaklumkan kejadian.

Zamri berkata, bapa mangsa yang berusia 56 tahun tiba di bandar ini pagi kelmarin dan membuat laporan polis, kira-kira jam 11.30 pagi.

Katanya, mangsa dihantar ke Hospital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ) untuk pemeriksaan lanjut.

Zamri meminta orang ramai yang berada di kawasan perhentian bas MBKT melihat seorang lelaki membonceng mangsa pada pagi Ahad lalu supaya memberi maklumat ke Jabatan Siasatan Jenayah, Ibu Pejabat Polis Daerah Kuala Terengganu di talian 09-6246222 bagi membantu siasatan.


sumber dari---

16 ulasan:

Framestone berkata...

cet..xthn la sgt tue ek...

melayu ke

nonna manis berkata...

melayu la kalu nafsu cm tu

nurain berkata...

huu..orang de bace ni tadi.tekejut sangattapi macam dah x heran tau, sebab sekarang ni banyak sangat kes kejam camtu. rase bosan nak bace sokabo. xde dah world a better place, sumenye nak memusnah. orang yang sepatutnya ditolong dibuat camtu. orang tu tanggung je la kalau dah dia x insaf jugak.

zamdotcom berkata...

entah la apa nak jadi ngan dunia skang ni???
hari2 ada je berita kes rogol, rompak, bunuh...


p/s: bila hudud ditolak...inilah bala yang kita dapat...

damaiinx berkata...

salam..dah x tahu,nak respon cuma setuju gan zamdotcom !

nonna manis berkata...

nurain ...
nona kn pe mende sgt menusuk ati nona..coz nona ade adik oku..xsanggup rs dgr kes cm tu..rs nk hukum je perogol tu skang gak

nonna manis berkata...

zamdotcom....
nona pun setuju ngan pendapat tu.hukum hudud hukum Allah S.w.t yang sesuai ngan manusia..tetapi kite manusia yg menolak nye..pemimpin buat undang2 tp sendiri ubah..

alone berkata...

dunia dah makin terusk sekarang. semua ikut hawa nafsu je.

semoga kita dijauhkan dari bala bencana yang mendatang (-_-)

Framestone berkata...

tp xde pulak dgr pe jd kat die ek..senyap je berita huhu..

out of topic--> lelaki xde la gelabah mana pun.. cuma dorg nie nk show yg dorg cool.. relax je bwk kete evenminyak dah nyala..

lgpun dorg senang je nk thn motor ke kereta ke untuk g beli minyak huhuh... pe2 pun tue sume pengalaman..bukan selalu..

Naz berkata...

apa la manusia berhati binatang ni... penuh dng nafsu serakah...

nonna manis berkata...

alone>>>.
apa la nk jd ngan rakyat malaysia..
nafsu menjadi keutamaan lak..
semoga Allah Jauhkn kite dr malapetaka tu..

nonna manis berkata...

Framestone>>>>
maybe ade pihak yg mahu tutp kes cm tu..tu yg senyap je...

nonna manis berkata...

Naz >>>
hai ntah la...terlalu dgr kate2 syaitan tu yg jd cm tu..

kaseh.alphalipid berkata...

salam nonamanis,

smbil bloghopping...found yr nice blog nih.
jemput jenguk ke blog saya http://kaseh-alphalipid.blogspot.com/

nonamanis bercita2 nk jadi jutawan kan?begitu jugak saya:) 75% jutawan di Malaysia sahaja adalah melalui program berbentuk MLM. Even dlm Islam sekalipun, 9/10 rezeki dtgnya dari perniagaan.
Jadi, sebelum terlewat, let me tell you and guide you on how to achieve all yr dreams..insyaallah..

Selagi kita tak mencuba, kita tak tau kan?
do email me for more info!
keep in touch!

kaseh.alphalipid berkata...

Dun worry...ada cara bagaimana nk success...
bole provide me yr email add so that senang to explain in detail.
insyaallah...ramai di bawah saya yg maklumkan i'm a great coach! :)
insyaallah..kite sama2 belajar..sama2 bantu...
Ezra
http://kaseh-alphalipid.blogspot.com/

• rOozu • berkata...

jahat tol lelaki tu!!!

Hadith Muslim