Sabtu, 20 Jun 2009

Check dulu TUALA WANITA yang anda pakai.......

Sekadar sharing for kesihatan dan kebrsihan perempuan...
Perempuan ni Allah syg coz kite dpt kua drh2 kotor dlm badan kite...
So nona nk post entry ni tok berhati2 la...


(HIasan Semata-mata)

Cerita ni sebenarnya dalam bahasa CINA so di translate cerita nie dalam bahasa melayu....
HATI-HATI bila pakai TUALA WANITA..check dulu expired date...Kualiti..dan paling PENTING kebersihanya...takut2 ada pulak telur binatang dekat atas tuala wanita tu...Seorang pelajar cina berusia 17 tahun tak taula dr negara mana telah mengalami muntah2 mcm orang mengandung tu la kan....Beliau seorang kanak2 miskin dan bapanya pula seorang penjual TUALA WANITA..



.disebabkan banyak tuala wanita yang expired,si bapa telah mengagihkantuala wanita itu untuk dipakai oleh anak dan isterinya..Almaklumla kehidupanya yg miskin dan kalau buang tu rasanya satu pembaziran kot pada keluarga mangsa tadi...so anak2 dgn bini dia pon pakaila TUALA WANITA tu....lepas maybe beberapa bulan si anak mengalami muntah,loya tekak mcm orang2 mengandung tu...Dengan segera si bapa membawa anak ke hospital untuk diperiksa ape penyakit anaknya..dan doktor memberi jawapan yang mengejutkan bahawa si anak telah
MENGANDUNG....maka hairanla si anak..dia menafikan bahawa dia mengandung kerana dia tidak mempunyai teman lelaki,masih bersekolah dan tidak pernah melakukan hubungan seks..Scan punya scan doktor memberitahu bahawa terdapat 20EKOR ANAK TIKUS yang dikandungkan oleh pelajar terbabit...MUNGKIN KETIKA PERIOD TELUR2 TIKUS TELAH DISENYAWAKAN KOT DAN MASUK KEDALAM OVARI PELAJAR TERSEBUT..MUNGKINN.....doktor terpaksa membuat pembedahan ke atas pelajar tersebut kerana didapati anak2 tikus terbabit telah tumbuh gigi dan dikhuatiri akan memakan kesemua organ dalaman pelajar tersebut...

kesemua doktor sahaja yang berani melakukan pembedahan itu,...pelajar terbabit kini disahkan tidak boleh mengandung lg kerana mereka telah mencuci keseluruhan dalaman pelajar tersebut kerana dikhutiri dijangkiti virus tikus yg kotor itu...

Moral of the story......
*NAK BELI PAD TU CHECK DULU EXPIRED DATE..
*MAKE SURE PAD YG DIBELI TU BEBAS DARIPADA KOTORAN ATAU TELUR2
BINATANGSILAP2 KANG ADA TELUR LIPAS BERANAK LIPAS LAK LEPAS NI...
*SAMA2 MENJAGA KEBERSIHAN DAN MEMASTIKAN KEJADIAN SEPERTI NIE TAK
TERJADI



8 ulasan:

||alis|| berkata...

salam buat nonna ;)

email berkaitan telah alis terima kira2 2mggu lalu. nak tahu apa feedback readers yg lain ttg email ini?

email ini nonsense sebenarnya. readers banyak mengutuk kembali si tukang forward email ini sambil menyatakan sebab:

-tikus merupakan mamalia, maka mamalia tidak bertelur.

-wanita yg dlm haid tidak mengovulasi.. ovum yg sudah matang akan dilepaskan jika tidak disenyawakan. maka, jika benar wanita tersebut hamil anak tikus sekali pon, adalah tidak masuk akal. sebab itu dlm islam, suami tidak bleh mengauli isteri tika isteri didatangi haid.

-tuala wanita yg berdue date ialah tuala wanita berherba.

itulah sedikit sebanyak jawapan yg didapati alis. yg logik. harap nonna juga cermat ngan kandungan email pada hari mendatang, kerana bukan semua dipapar itu benar ;)


salam

Ryehanna berkata...

Haaa... baru nak komen ttg ketidaklogikan info ni..

mane lak tikus bertelur? huhu

Monkey D Luffy berkata...

kasihan

Naz berkata...

mcm x logik jer... hmmm... kuasa tuhankan??? :)

nonna manis berkata...

II alis II
Thanks for your info...but sesuatu tu xmustahil kalu nk berlaku...
w/pun sy xtau benar atau salah..tp just sharing kepada gulz yg len..supaya berhati2 membeli pad...

nonna manis berkata...

Ryehana>>>
tol gak tikus xbertelur...
niat nona nk kongsi jer...
time kasih...

nonna manis berkata...

Monkey De Luffy...
kalu terjdi mmg la kesian...
sp yg xtkt sebab tikus boley lak ilang zuriat sendiri..

nonna manis berkata...

Naz>>>
HMMM pk2 balek mmg xlogik...tp kalu tol kite pun xtau kn

Hadith Muslim