Ahad, 30 Oktober 2011

tercakap besar...

halu heyh..
da lame xmenjengah disini..




'apa lak tajuk kat atas tu eh..
nanyer terasa diri ini khilaf yang amat sgt,

banyk la yang kite xperasan kan diri ini..
istigfar la jap...
terkadang iman kite naik..terkadang iman kite turun tnpa sedar..

tp tu l..hidup ini pelbagai rencah nyer..
dlm hidup kite byk di pengaruhi orang sekeliling.
tp kite seharusnye membeza kan baik n buruknyer..
bila kite dekelilingi org suke ckp besar n hipokrit..
lame2 kite pon terikut..melainkan iman kite ni kuat
n xmudah terpengaruh kan..
so kite xperasan n sedar kalu kite masuk kt golongan yang low profile
dorg very2 humble..smpai rasa diri ni xlayak la plak berkata yg x kene dengan keadaan dorg..

bile tersedar baru nona rs byk kesilapan yang terjadi..bile berkomunikasi..
maybe terhadap golongan yang xsedar diri atau yAng die je nk lebih..
kite kene pandai jawab n pusing ayat2 nye..supaya die terkene balik..
adeh mcm2 subjektif apabila kite berkomunikasi kan..
apepon muhasabah diri perlu supaya kite tahu kite ini btol atau salah..
sebab da dewasa ni,,xde sape la sgt nk guide kite tok bg nasihat n semangat..xcm skolah dulu semua disuap oleh cikgu n parent kite..


motif of this entry..
ikut la resmi padi makin berisi makin merendah diri,..
ahaks kalu berisi lemak kene diet heh..

sebut pasal diet...hohoho tu la ckp je nk diet tp nk wt alahai very2 susah tok di gapai..

padahallg sebulan nk pakai baju pengantin kali ke 2..
tu l SSH la kan..ape pon nanyer nk seribu daya xnk seribu dalih xgitu ,,.

ok sekian wassalam

2 ulasan:

mentega^^terbang berkata...

aku diet dah ke laut, jipa oiii..

wah wah nice background..apsal tak kaler hijau biar sama dengan background umah..kikiki..gurau2 je tau.. ^^

Dewi Aja berkata...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Hadith Muslim