Khamis, 23 September 2010

bila umur menjelang 20+++.......soalan ape yg sering di tanya...????

SALAM SEJAHTERA..
SALAM AIDILFITRI BUAT BLOGGER SEMUA..
mohon ampun dan maaf kepada sesiapa yang mengenali diri ni..

Dari alam remaja kita akan melonjak ke alam dewasa. selepas SPM kebanyakan nya bekerja atau sambung pengajian. Bila habis study dpt la pasangan masing2..






dengan ilmu yg dimiliki itu cari lah kerja..then dpt kerja...kumpul duit beli keta...
pas tu gatai2 badan nk kawin..
time ni pulun habis saving nk wat majlis perkahwinan..10k 20k 30k mst kene ader.

nk kumpul 1 tahun 2thn baru ckp..

Dapat pasangan ni la banyak dugaan nyer..sy sedang menghadapinye..mulut tempayan leh tutup tapi mulut orang mane leh tutup..sumbat ngan makan je leh diam kejap..

Kite pergi masjid semayang org ngate.kite naik motor orang kate..balik kerja lewat orang ngate..

Hai makcik2 sila lah tgk anak2 anda sebelum kate orang..
Sya xkaco hidup makcik..
sya gak xmintak kt makcik ape2..

sometimes hati ini sedih..bile family sendiri lebih dgr kate orang dari anak sendiri..nona da bis saving tok future nona..tp family trus desak dan desak..hurmmm

9 ulasan:

kasihkuamiera berkata...

sabarlah...biasa lah dugaan hidup
kita xbuat org ckap kita buat

mE berkata...

Manusia memang la macam tu. .Ade je salah di mata dia. Aku pernah mengalami lebih teruk, malas pikir la jip. Hidup la dengan seadanya. Dalam kubur pon kita masing-masing, bukan mak cik-mak cik tu yang jawab kan soalan malaikat. Nasihat baik kita ambil nasihat berbaur umpatan toksah layan. Menghabiskan boreh jo...

Apa pun wish all da best cepat atau lambat rezeki dan jodoh masing-masing. Jangan pening-pening yang penting keredhaan Allah ^__^

BD Fabregas berkata...

makcik2 mmg camtu.. kalo x, diorg xde modal nk ngumpat..

nonna manis berkata...

kasihkuamiera >>>

kekadang kite leh sabar kekadang sabar tu da bis..huhuhu pusing2 pun sabar je la ni dugaan kn

nonna manis berkata...

me : huhhuh yela tekanan tu terjadi time sedara2 ku dtg...aku di marah dpn2 sanak saudara..huhuhu

nonna manis berkata...

BD Fabregas >>
makcik2 tu mmg xde topik ...nnt sy bagi de topik hangat..

mE berkata...

jip cuba bagi topik anak dorg..haha kompom senyap....
x shuke org mengapi2kn kuarge kite kan...

nonna manis berkata...

yela mie mmg xshuke sgt.tp family aku ni percaya orang lain lbh..huhuh

mE berkata...

anda di tagged jipa...huhu

http://whoisgadissemasa.blogspot.com/2010/12/banyak-tanya-betul.html

Hadith Muslim