Selasa, 29 September 2009

Berkesan kah opps Sikap...siapa yang perlu di ubahSalam Syawal buat Semua...
Da lame benor nona x post entry kali ni nk kupas kit isu ops sikap yang sering
gagal mencapai matlamatnye..

saban tahun je bile musim perayaan..jalan raya akan bermandi darah..ad yang sedih mendengar, ad yang duka jika ad ahli keluarga terkorban...sungguh pilu apabila kemalangan ngeri tu ad kat dada akbar..

Siapa yang perlu di salahkn ade kah pihak berkuasa.. Kemudahan Jalan raya yang menyebabkan kemalangan. Pada Dasar nye sikap pemandu yang menjadi punca utama..
Sejak kebelakangan ini sikap pemandu seperti hilang arah iaitu memandu ikut sesuka hati tanpa pertimbangan..(mcm jln tu bpk dorg punye).antara nya sikap tidak beralah.tidak sabar kerana nk cepat sampai..sikap panas baran nk tunjuk sape hebat...

Korban jalan raya meningkat 261 hari terakhir Ops Sikap

KUALA LUMPUR: Korban jalan raya yang dicatatkan dalam Ops Sikap ke-20 yang berakhir semalam berjumlah 261 orang sejak dilancarkan 13 September lalu.

Jumlah kematian yang dicatatkan itu bertambah berbanding Ops Sikap ke-17, yang diadakan sempena Aidilfitri tahun lalu, iaitu 208 kematian.

Penguasa Perhubungan Awam Bukit Aman, Superintendan Rasdi Ramli, berkata pada hari terakhir Ops Sikap ke-20 semalam, sebanyak 23 kematian direkodkan.

Tiada ulasan:

Hadith Muslim